Banner_2

Afdrukken

De calmat-technologie

De milieuvriendelijke calmat®-technologie

De calmat-kalkverwijderaar is een apparaat voor fysische water-behandeling.

Normaliter vormen zich in water calciumkristallen, die qua vorm op een kluwen (1) lijken. Deze vorm leidt ertoe dat de kristallen in elkaar grijpen en zo hardnekkige, lastige kalkafzettingen vormen.

calmat verandert het kristallisatieproces van de kalk op natuurlijke wijze. De regeleenheid ervan produceert dynamische, elektronische impulsen en draagt deze via de impulskabel over aan het water.


De calciumkristallen worden staafvormig (2) zodra deze de calmat®-behandeling hebben ondergaan. De staafvorm leidt ertoe dat de kristallen niet meer kunnen uitgroeien tot hardnekkige kalkafzettingen.
kalk_scale_arrow_grey De onschadelijke kalkstaafjes worden nu als fijn kalkpoeder door het water meegenomen.


Door de calmat-behandeling komt er een geringe hoeveelheid koolzuur vrij. Koolzuur is een natuurlijke kalkoplosser die ook in de natuur voorkomt.
kalk_scale_arrow_grey Het vrijgekomen koolzuur verwijdert de bestaande kalk- en roestaanslag in het leidingsysteem langzaam en met zorg.


Doordat koolzuur uitsluitend kalk van kalk kan verwijderen, blijft er in de gereinigde leiding een dunne beschermende laag metaalcarbonaat achter.
kalk_scale_arrow_grey  Deze voorkomt in metalen leidingen gevaarlijke corrosie en putcorrosie. In het leidingsysteem blijft een laagje carbonaat tegen corrosie en putcorrosie achter.


Als het behandelde water nu het leidingsysteem verlaat, neemt het de kalk als zwevende stof mee.

Als waterdruppels in keuken en badkamer op oppervlakten opdrogen, blijft een fijn kalkwaas achter. Er wordt echter geen hardnekkige aanslag meer gevormd en wat achterblijft, kan eenvoudig met een vochtige doek worden verwijderd.
kalk_scale_arrow_grey U hebt minder agressieve schoonmaakmiddelen nodig.


Aangezien calmat® aan de buitenkant van de leiding is aangebracht, wordt de oorspronkelijke chemische samenstelling van het water niet veranderd.
kalk_scale_arrow_grey  Belangrijke mineralen en sporenelementen blijven voor het menselijke organisme aanwezig. Voedsel en dranken behouden hun natuurlijke smaak.

Scale_Rust_Scale_Crystallization_thumb


Scale_Rust_Effects_thumbLine_Gray
Line_GrayCa(HCO3)2  + 
calmat  Arrow_Black
CaCo3  + 
CO2  + 
H2O
Calcium-
waterstof-carboate

calmat
impuls

Mono-
kristal

Kool-
dioxide


Water
 

Logo_BG

Scale & Rust Problem


   quality_logo_row.png


Flag_US Flag_ES Flag_FR Flag_DE Flag_IT Globe_Gray


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok