Banner_2

Nyomtatás

calmat technológia

A környezetbarát calmat®-technológia

A calmat-mészkő-átalakító a víz fizikális lágyítására szolgáló készülék.

Im unbehandelten A vízben általában kálciumkristályok képződnek, amelyeknek formája láncra hasonlít (1). Ebben a formában a kristályok egymásba kapaszkodnak és így képzik a makacs, kellemetlen mészkőlerakódást.

calmat® természetes módon megváltoztatja a mész kristályosodási folyamatait. A vezérlőegység dinamikus, elektronikus impulzusokat gyárt, ezeket pedig az impulzustovábbító kábel átadja a víznek.


A kálcium-kristályok a calmat kezelés után pálcikaformában képződnek (2). Ebben a formában a kristályok már nem kötődhetnek össze tartós mészkőlerakódássá.
kalk_scale_arrow_grey Az ártalmatlan mészpálcikák a vízzel finom mészpor formájában eltávoznak.


A calmat- kezelés által kis mennyiségben szénsav szabadul fel. Szénsav természetes mészkőoldó, amely a természetben is előfordul.
kalk_scale_arrow_grey A felszabadult szénsav lassan és kíméletesen el tudja eltávolítani a már meglévő mészkő-rozsda lerakódást a csőrendszerből.


Mivel a szénsav csak meszet mésztől tud oldani, a kitisztított csőben benne marad egy vékony fém-karbonát-védőréteg.
kalk_scale_arrow_grey  Ez megakadályozza a fémcsövekben a nagyon veszélyes korróziót és kilyukadást. A csőrendszerben marad egy karbonátréteg a korrózió és kilyukadás elleni védelemre.


Amennyiben a kezelt víz elhagyja a csőrendszert, viszi magával a meszet lebegő formában.

Amennyiben a vízcseppek megszáradnak a konyha vagy a fürdőszoba felületein, finom mészpor marad vissza. De nem képződnek makacs kérges foltok és a maradványokat könnyen le lehet mosni egy vizes törlőruhával.
kalk_scale_arrow_grey Kevésbé agresszív tisztítószerekre lesz szüksége.


Mivel a calmat a csővezetéken kívül van elhelyezve, az Ön vizének vegyi összetétele nem változik.
kalk_scale_arrow_grey  Az emberi szervezet számára fontos ásványanyagok és nyomelemek megmaradnak. Ételek és italok megtartják természetes ízüket.

Scale_Rust_Scale_Crystallization_thumb


Scale_Rust_Effects_thumb

 

Logo_BG

A mészkő/rozsda-probléma


   quality_logo_row.png


Flag_US Flag_ES Flag_FR Flag_DE Flag_IT Globe_Gray


Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok